mandag 4. februar 2013

Lun matbyggsalat

 
Nydelig salat med matbygg, som kan serveres som den er for en lettere middagsvariant eller som tilbehør til for eksempel fisk eller kylling. Salaten kan varieres etter det du har i skapet eller det du liker. Gulrøtter kan fint erstattes med broccoli, bruk forskjellige typer bønner og sopp, utelat bacon hvis du ønsker en vegetarrett. Mulighetene er mange! :)
Til 4 trenger du:

2-3 dl matbygg, mengde avhenger av hvor stor porsjon du ønsker å lage

olje til steking
140-150 g bacon, i strimler, i store biter
2 store gulrøtter, i tynne skiver
1 gul eller rød løk, finhakket
100 g portobello- eller østerssopp
1 boks cannellinibønner
4-5 soltørkede tomater, i strimler
ristede cashewnøtter

Dressing:

1,5 dl matyoghurt
1 ts sambal oelek
1 hvitløksfedd, presset
1 ts Dijonsennep
2-3 ss vann

Rør sammen alle ingredienser til dressingen i en bolle og sett til side.

Kok matbygg etter anvisning på pakken.

Varm opp litt olje i en stor stekepanne og stek baconet til det begynner å bli sprøtt.
Ta baconet ut av panna og legg på et fat.
Stek gulrøtter og løk i stekefettet som er igjen i panna. Bruk høy varme og rør hele tiden. Gulrøttene skal såvidt bli møre, men de skal ikke knase.
Tilsett soppen på slutten av steketiden og stek videre et par minutter.
Ta stekepanna av varmen.
Ha i bønner og soltørkede tomater og bland alt sammen. Ha i baconet til slutt.
Strø over cashewnøtter og server! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...