fredag 1. februar 2013

Lys sjokolademousse


Denne sjokolademoussen er supergod! Den er luftig og porøs og har masse sjokoladesmak til tross for at den er lys. Perfekt dessert for både store og små!
I og med at oppskriften ikke krever noe sukker bortsett fra det som finnes i sjokoladen vil jeg anse denne desserten som lavkarbo hvis du bruker mørk sjokolade med minst 70% kakaoinnhold eller sukkerfri sjokolade. Oppskriften tilhører Ingrid Espelid Hovig, og er veldig enkel og umulig å mislykkes med.
Til 6 porsjoner trenger du:

150 g mørk sjokolade
1 egg
2 eggeplommer
2 eggehviter
3 dl kremfløte

Brekk sjokoladen i biter og legg den i en stor glassbolle. Smelt sjokoladen over et vannbad, men pass på at det ikke kommer damp i sjokoladen, for da kan den bli grynete.
Mens sjokoladen smelter pisker du eggehvitene stive i en bolle.
Pisk kremfløten til krem i en annen bolle.
Bland egget og eggeplommene, en av gangen, i den smeltede sjokoladen.
Vend eggehvitene forsiktig inn i sjokoladerøren.
Vend inn kremen til slutt. Ballongvisp er veldig fin å bruke til dette.
Hell moussen i 6 dessertglass eller skåler og la den stivne i kjøleskapet.
Det står i oppskriften at man bør helst lage moussen dagen før servering, men vi spiste den samme dag som jeg laget den og den var helt perfekt etter å ha stått i kjøleskapet ca et par timer.
Prøv du også! :)

God helg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...