søndag 3. februar 2013

Myke og kjempegode rundstykker

 
Her har du en superoppskrift på kjempemyke og kjempegode rundstykker, både fine og grove. Ifølge mine tre eksperter, er disse rundstykkene verdens beste. :)

Til 24 rundstykker trenger du:
 
75 g gjær
4 dl lunkent vann
4 dl melk
100 g smør
1 ss sukker
2 ts salt
1 kg hvetemel til fine rundstykker eller 300 g sammalt hvete eller rug og 700 g hvetemel til grove

Smuldre gjæren i bakebollen.
Tilsett vann.
Varm opp melken sammen med smøret til melken er fingervarm. Det gjør ikke noe om smøret ikke er helt smeltet.
Hell melken i bakebollen.
Tilsett resten av ingrediensene.
Elt til du har en glatt og smidig deig, ca 10 mniutter.
Dekk bollen med plast og la deigen heve i 45-60 minutter.
Ha deigen over på et melet bakeunderlag og del i 24 biter.
Trill bitene til boller og sett på bakepapirkledte stekeplater.
Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la rundstykkene etterheve i ca 40 minutter.
Stekes på 190 grader over- og undervarme eller 170 grader varmluft i 30 minutter.
Avkjøl på rist.
God søndag! :)

2 kommentarer:

  1. These look delicious! Great recipe!

    I just discovered your blog and browsed through some of your recipes, they all look scrumptious!

    Even if I have to use the translator I really enjoy reading your posts :)

    I'm a new follower!

    Michela

    SvarSlett
    Svar
    1. Ciao, Michela!
      Thank you so much for a nice comment. :) Now I have discovered your blog too and you also have a new follower. :). I can never get enough italian recipes and I am always looking for new ideas.

      Hugs,
      Svetlana :)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...