søndag 10. februar 2013

Oreganobrød


Idag er det morsdag og jeg har ikke tenkt å bake brød. Jeg skal nyte dagen og heie på mine svømmere på landsdelsmesterskapet. Brød bakte jeg på onsdag for å kunne slappe av i helgen med god samvittighet. :)  Husholdningsbrød og helkornbrød stod på planen, og så lurte jeg på om jeg skulle finne på noe nytt i tillegg. Jeg har planlagt suppe til middag en av dagene til uka og da hadde det vært godt med et spennende brød som tilbehør, tenkte jeg. Brød med urter, kanskje? Og da endte jeg opp med oreganobrød. Jeg tok utgangspunktet i husholdningsbrød, justerte oppskriften litt og vips hadde jeg to deilige oreganobrød. Oreganobrød ble enda saftigere og mykere enn husholdningsbrød, trolig pga mer olje i deigen. Brødet er kjempegodt som tilbehør til både suppe, pasta, kjøtt og fisk. Vi spiste brødet til frokost og lunsj og det smakte veldig godt sammen med gulost og kremost. Anbefales!
Til 2 brød (1,5 l) trenger du:

50 gr gjær
6 dl lunkent vann
1/2 dl olivenolje
2 ts salt
2 ss tørket oregano
600 gr hvetemel
400 gr siktet rugmel

havsalt til å strø over

Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett vann.
Tilsett de øvrige ingrediensene. Elt til du har en glatt og smidig deig, ca 8 minutter.
Dekk til med plast og la deigen heve i 45-60 minutter.
 Form deigen til to brød og legg brødene i smurte brødformer.
Etterhev brødene i ca 30-40 minutter.
Strø over havsalt og stek brødene nederst i ovnen ved 200 grader i 45 minutter.
Avkjøl på rist.
God morsdag! :)))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...