fredag 8. februar 2013

Oreokake med hjemmelaget sjokolademousse


Jeg har ennå ikke møtt ett eneste barn som ikke liker Oreokjeks. Det er noe helt spesielt med disse kjeksene. Selv barn som ikke liker kremkaker sier aldri nei til en Oreokake. Pussig... :)
Denne kaken laget jeg til guttas bursdag i år og den ble en stor suksess. I oppskriften jeg har står det at man skal bruke sjokolademousse fra Toro, men hvem trenger Toro når du kan lage en så mye bedre sjokolademousse selv? Ikke tar det så lang tid heller. :)
Du trenger:

Kjeksbunn:

300 g Oreo
100 g mykt smør

Kremostfyll:

200 g Philadelphia
2,5 dl melis
3 dl kremfløte
50 g Oreo

Sjokolademoussefyll:

ca 5 dl hjemmelaget sjokolademousse (oppskriften finner du HER, du kommer til å trenge ca halve oppskriften)
50 g Oreo

1 boks med mini Oreo

Finn frem et kakefat og fest kakeringen til en springform, ca 24 cm i diameter, på fatet. Jeg tapet kakeringen på utsiden for at den skulle sitte fast. Det gjorde det mye enklere å bre kjeksbunnen utover fatet. Du kan også bruke en Bake It Easy form fra Porsgrunn.

Ha Oreo og smør i en foodprocessor og kjør til du har en glatt og jevn masse. Bre massen utover fatet og trykk godt ned, spesielt langs med kanten.
Sett fatet i kjøelskapet mens du lager kremostfyll.

Rør sammen Philadelphia og melis til du har en klumpfri masse.
Pisk kremfløten stiv og vend inn i kremostmassen.
Bre ca 2/3 av kremostfyllet utover kjeksbunnen.
Grovhakk Oreo og stikk ned i kremen.
Sett fatet i kjøleskapet mens du lager sjokolademousse. La resten av kremostfyllet stå kjølig, men ikke i kjøleskapet.

Lag sjokolademousse.
Fordel moussen forsiktig over kremostfyllet.
Grovhakk Oreo og stikk ned i moussen.
Sett fatet i kjøleskapet i ca 20-30 minutter.

Fordel resten av kremostfyllet forsiktig over sjokolademoussen.
Pynt kaken med mini Oreo og sett i kjøleskapet til den har stivnet, gjerne over natten.

Løsne kaken fra kakeringen med en skarp og tynn kniv. Fjern kakeringen forsiktig. Husk å fjerne tape først.

* Kaken er ganske mektig. Vil du ha en mindre mektig kake kan du redusere mengde kremostfyll med 1/3. Alternativt kan du halvere kremostfyllet og ha det kun på toppen av kaken (kjeksbunn - sjokolademoussefyll - kremostfyll).

God helg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...