onsdag 27. februar 2013

Ovnsbakt torsk med bacon og tomater

 
Mine barn er ikke så begeistret for hvit fisk. Noen ganger går det veldig bra og noen ganger rynker de noe veldig på nesene, spesielt hvis vi spiser fisk annenhver dag. :) Denne gangen falt torsken i smak hos alle sammen takket være baconskivene på toppen av fisken. Fisken smakte mer og baconet gjorde retten litt mer spennende for små masterchef'er. :)
Inspirasjonen til oppskriften fant jeg i desemberutgaven av bladet Hjemmet. Til 4 trenger du:
 
250 g cherrytomater, delt i to
2 små sjalottløk, hakket
2 hvitløksfedd, hakket
salt og pepper
friske eller tørkede urter
2 ss olivenolje
ca 1,2 kg torskefilet
saften av 1/2 sitron
8 baconskiver
50 g smør
 
Sett stekeovnen på 200 grader.
 
Legg tomater, løk og hvitløk i en stor ildfast form.
Krydre med salt og pepper og tilsett urter.
Drypp over olivenolje og bland forsiktig.
Krydre torsken med salt og pepper og legg over tomatene.
Drypp over sitronsaft.
Legg baconskivene over torsken.
Skjær smøret i terninger og fordel rundt om i formen.
Stek fisken i ca 15-20 minutter eller til den er gjennomstekt.
 
Server sammen med kokte eller stekte poteter og grønn salat. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...