lørdag 23. februar 2013

Ovnsstekt torsk med Sandefjordsmør

 

Nydelig og tradisjonell torskemiddag som kan serveres både på hverdager og i helger. Retten tar ikke lengre tid å lage enn det tar å koke poteter!
Til 4 trenger du:
 
8-10 kokefaste poteter, gjerne amandine
 
1-1,2 kg torskefilet
smør
salt og pepper
 
3-4 store gulrøtter
 
Sandefjordsmør:
 
2 dl kremfløte (erstatt 0,5 dl med creme fraiche hvis du ønsker litt syrligere smak)
150 g usaltet smør, i terninger
saften av ca 1/2 sitron
salt og hvitt pepper
2-3 ss hakker kruspersille
 
Kok poteter i saltet vann i ca 20 minutter eller til de er møre.
 
Sett stekeovnen på 180 grader.
Smør en stor ildfast form med smør og legg fisken i formen.
Krydre fisken med salt og pepper.
Stek fisken midt i ovnen i ca 15-20 minutter. Jeg hadde to store fileter og måtte steke dem i nesten 20 minutter. Fisken er ferdig når den flaker seg når du deler den med gaffel.
 
Skjær gulrøttene med en ostehøvel.
Kok opp vann i en kjele og tilsett litt salt.
Ha i gulrotskivene og la dem trekke i 3-4 minutter.
La gulrotskivene renne av i et dørslag.
 
Så lager du Sandefjordsmør.
Kok opp fløten i en kjele og la den småkoke i 5 minutter. Pass på at den ikke koker over.
Skru ned varmen og rør inn smøret. Pass på at sausen ikke koker ellers vil den skille seg.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Rør inn persille til slutt.
 
Skjær torsken i serveringsstykker.
Hell litt Sandefjordsmør på hver tallerken og legg et fiskestykke delvis oppi sausen.
Form gulrotskivene til spiraler eller ringer og legg på tallerkenene.
Server sammen med poteter. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...