mandag 25. februar 2013

Pannestekt brosmefilet med lun mathavresalat


Brosme er en kjempefin og god hvit fisk. Fiskekjøttet er ganske fast og dermed blir det veldig enkelt å steke brosmen i stekepanne eller på grillen i motsetning til for eksempel torsk. Det går også veldig fint å steke brosme i stekeovn. Denne gangen stekte vi brosme i smør i stekepanne og serverte den sammen med en nydelig mathavresalat. Anbefales!
Til 4 trenger du:

ca 1 kg brosmefilet
salt og pepper
smør eller olje til steking
hakket gressløk

2 dl mathavre

2 røde eller gule paprikaer, i strimler
1 løk, gul eller rød, i skiver
2 hvitløksfedd, finhakket
250 g cherrytomater, delt i to
litt tørket timian
salt og pepper
olivenolje
sitronsaft
hakket bladpersille

Kok mathavre etter anvisning på pakken.

Sett stekeovnen på 200 grader.
Bland sammen paprika, løk, hvitløk og tomater i en stor ildfast form.
Krydre med timian, salt og pepper. Ringle over litt olivenolje og bland igjen.
Stek grønnsakene i ca 20 minutter.
Smak til med sitronsaft og evt. mer salt og pepper.
Dryss over masse hakket persille rett før servering.

Skjær fisken i serveringsstykker.
Krydre godt med salt og pepper.
Stek fiskestykkene i smør eller olje til de har fått en pen stekefarge p åden ene siden.
Snu og tilsett 2-3 ss smør i stekepanna og la det smelte. Øs smøret over fisken og la den steke videre på svakere varme med lokket på. Øs smøret over med jevne mellomrom.
Dryss over hakket gressløk rett før servering.

Du kan velge om du vil blande grønnsakene med mathavren eller anrette grønnsakene på toppen av mathavren, som jeg gjorde. Legg et fiskestykke ved siden av og server! :)

2 kommentarer:

  1. å, brosme! brosme er ein fantastisk fisk! eg pleier å steika han i panna, men bakt høyrest og kjempegodt ut:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Helt enig med deg Liv! Brosme er en fantastisk fisk. :)

      Klem
      Svetlana :)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...