søndag 24. februar 2013

Ricottabrød

 
Disse brødene er rett og slett nydelige! Så luftige og så saftige. Konsistensen er nesten litt svampeaktig, men veldig myk. Brødene er kjempefine som tilbehør, men er også supergode til all slags pålegg. Du må bare prøve!

Til 2 små brød trenger du:
 
25 g gjær
2 dl vann
1 dl melk
1 stor ss smør
250 g romtemperert ricotta (kan erstattes med cottage cheese)
1 ts salt
500 g hvetemel

Smuldre gjæren i bakebollen.
Ha vann, melk og smør i en kjele og varm opp til væsken er fingervarm. Det gjør ikke noe om smøret ikke er helt smeltet. Hell væsken over gjæren.
Tilsett resten av ingrediensene.
Elt til du har en glatt og smidig deig, ca 10 minutter.
Dekk bollen med plast og la deigen heve i 1,5 time.
Ha deigen over på et godt melet bakeunderlag.
Del deigen i to emner som du former til boller. Jeg syntes det var vanskelig å trille deigen i boller ettersom den var litt klissete og jeg hadde ikke lyst til å elte i så mye mer mel. Jeg valgte da å rulle sammen deigen til en rull først og så rulle rullen til en bolle. Jeg brettet og klemte deigen slik at alle skjøtene ble samlet på ett sted og la bollene med skjøten ned.
Legg brødene på en bakepapirkledt stekeplate og la dem etterheve under et kjøkkenhåndkle i ca 40 minutter.
Stek brødene nederst i ovnen ved 180 grader i ca 40 minutter.
God søndag! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...