fredag 22. februar 2013

Saftig sjokoladekake i langpanne


Veldig god, saftig og myk sjokoladekake og helt klart en av barnas favoritter! Server den i barneselskap eller ta med til skoleavslutning eller venninnekveld. Eller hva med å bake den til helgen? Blir det noe igjen kan du fint skjære kaken i serveringsstykker og fryse, så har du noe godt til neste helg. :)
Finn frem:

300 g mykt smør
500 g sukker
4 egg
7 dl kefir
500 g hvetemel
2 dl original kakao
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 ts natron

Glasur:

100 g smør
4 ss kaffe
2 ss kakao
500 g melis

perler eller annet kakestrøssel til pynt

Sett stekeovnen på 170 grader.
Rør smør og sukker hvitt i en stor mikserbolle.
Pisk inn egg, ett av gangen.
Tilsett kefir.
Sikt sammen det tørre og bland alt godt med mikser.
Hell deigen i en stor bakepapirkledt langpanne (30x40 cm).
Stek kaken midt i ovnen i 45-50 minutter. Sjekk med kakenål om kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.
Avkjøl kaken i langpannen.
Legg bakepapir og en rist over og snu kaken opp ned. Ta av bakepapiret.
Dekk kaken med en ren langpanne eller et fat og snu kaken opp ned igjen.

Smelt smøret i en kjele og tilsett kaffen.
Tilsett kakao og melis og rør til du har en klumpfri glasur.
Smør glasuren over kaken.
La glasuren stivne litt før du strør over perler eller annet strøssel.
God helg! :)

8 kommentarer:

  1. Denne står nå klar og venter på kveldens familiebesøk for å feire snartfireåringen i huset! Spent på hvordan den smaker. Den ser i hvert fall veldig proff ut, og glasuren var genial. Utrolig enkel og medgjørlig. I like!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig, Stine! Håper kaken falt i smak hos hele familien!

      Klem
      Svetlana :)

      Slett
    2. Den ble helt perfekt! Skal definitivt lages igjen en annen gang. Tusen takk for god oppskrift, og en ellers inspirerende blogg.

      Slett
    3. Så bra! Nå ble jeg glad :).

      Klem
      Svetlana :)

      Slett
  2. Kaken ser helt ekstrem god ut, bra blogg forresten. Ehm jeg vurderer å lage denne hjemme, men sliter med å skjønne hvordan jeg lager glasuren. Ehmm... skal jeg lage kaffe og ta fire ss. Eller mener du kaffepuvler?

    Hilsen usikker gutt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei!
      Det skal være 4 ss ferdig kaffe, i flytende form.

      Lykke til med kaken!

      Hilsen
      Svetlana :)

      Slett
  3. Hei, igjen. Hadde et kjapt spørsmål om glasuren igjen. Kan jeg bruke min egen glasur eller må det være den du har skrevet. Synes det var litt avansert å lage kaffe.

    Hilsen usikker gutt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei!
      Du kan bruke din egen glasur. Alternativt kan du droppe kaffen.

      Hilsen
      Svetlana :-)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...