lørdag 9. februar 2013

Sjokoladekake med appelsin- og mascarponekrem

 
Det er morsdag imorgen og vi har som tradisjon å spise kake på sengen på slike dager. I år blir det litt annerledes siden gutta skal på et viktig svømmestevne (Lansdel Årsklassemønstring) og det passer veldig dårlig å spise kake til frokost. Da ble det fort bestemt at vi ikke kan vente med å spise kake til vi kommer hjem og at vi skal feire morsdagen dagen før! Greit for meg. :)))
Jeg fikk velge kake og det ble denne herlige sjokoladekaken, som jeg fant hos min favorittkakeblogger Camilla for lenge lenge siden. Min kjære mann brettet opp ermene og bakte den igår. :) Kaken kan virkelig anbefales på det sterkeste. Alle smakene passer utrolig godt sammen, men samtidig kan du skille smaken av sjokolade, appelsin og vanilje fra hverandre. Du må bare prøve!
Til en liten kake, ca 8 personer, trenger du:
 
3 eggeplommer
125 g lyst rørsukker
75 g lyst muscovadosukker (light brown)
80 g hvetemel
1 ts bakepulver
3 ss kakao
200 g smeltet smør
100 g finhakket mørk sjokolade, minst 70% kakao
3 eggehviter
 
Krem:
 
250 g mascarpone
frøene fra 1 vaniljestang
revet skall av 1 stor appelsin
5 ss melis
 
perlestrøssel til pynt
 
Sett stekeovnen på 175 grader.
Kle bunnen av en rund springform, ca 18-20 cm i diameter, eller en firkantet springform, ca 15x15 eller 20x20 cm, med bakepapir.
Pisk eggeplommene og sukkeret godt sammen.
Sikt sammen hvetemel, bakepulver og kakao og rør inn i eggeplommene.
Smelt smøret og vend den inn i deigen.
Vend inn sjokoladen.
Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn i deigen.
Hell deigen i formen og stek midt i ovnen i 30-35 minutter avhengig av størrelsen på formen.
Avkjøl kaken helt før du tar den ut av formen og tar av bakepapiret.
Sett kaken på et passende fat.
 
Rør sammen ingrediensene til kremen med en skje. Det holder å blande alt lett sammen. Ikke rør for mye.
Bre kremen på toppen av kaken.
Lag gjerne et bølgemønster og/eller strø over perler eller annet kakestrøssel.
Oppbevar kaken i kjøleskapet. Det kan være en fordel å romtemperere kaken før servering. Da mykner bunnen litt og vil ikke virke så tørr.
Kos deg! :)
 
* Tips: erstatt appelsinskallet med lime- eller sitronskall, hvis du ønsker en enda friskere smak. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...