torsdag 28. februar 2013

Sørafrikansk biffgryte


Jeg har blitt veldig nysgjerrig på sørafrikansk mat etter å ha blitt kjent med Christine på jobben. Søte smaker i en middagsrett hørtes veldig merkelig ut for meg før, men nå synes jeg at det er veldig godt og spennende. Det er viktig å ikke overdrive, men smake seg frem til en fin søtlig smak uten at den tar livet av resten av ingrediensene. Denne sørafrikanske gryteretten er veldig enkel å lage og har en veldig fin og balansert smak og vil garantert falle i smak hos hele familien.
Til 4 trenger du:

500 g biffstrimler
olje til steking
1 gul løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 ss soyasaus, gjerne med mindre salt
2 ts karripulver
1 ts tørket ingefær
1/2 ts kanel
3 dl god eplejuice eller eplemost
2 ss mango chutney
1 rød paprika, i grove biter
1 gul paprika, i grove biter
salt
2 ts potetmel
1 ss vann

couscous

Lag couscous etter anvisning på pakken.

Varm opp olje i en gryte og brun kjøttet godt på middels/sterk varme.
Tilsett løk og hvitløk og la det steke i 1 minutt.
Ha i soyasaus, karri, ingefær, kanel og eplejuice. Bland alt godt og kok opp.
Tilsett mango chutney og paprika.
Smak til med salt.
Rist sammen potetmel og vann i et glass med lokk eller bland det sammen i en bolle. Hell i gryta og kok opp.

Server sammen med couscous, godt brød og grønn salat. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...