torsdag 14. februar 2013

Tacokake


Idag er det Valentine's Day, men hjemme hos oss blir ikke denne dagen markert på noen måte. Min mann er allergisk :) mot Valentine og jeg har overhodet ingen forhold til Valentine. Derfor blir det en helt vanlig dag her på bloggen. :)
Unni på jobben fortalte for et par uker siden at hun pleier å lage tacokake til middag. Tacokake? Aldri hørt om! Taco er en stor gjenganger hos oss og tacokake hørtes jo spennende ut. Alltid kjekt å prøve noe nytt! Vi laget tacokake til middag idag og alle var superfornøyde. Jeg så for meg en suppete kake som sklei fra hverandre når man skar i den, men neida. Vi fikk kjempefine kakestykker som holdt seg hele og pene. Jeg tenkte også at dette kunne jeg servert i et barneselskap uten å være redd for flekker på duken. Det er også veldig lettvint hvis du har mange rundt bordet for da slipper du maset om sausbollen, og så osten, og så salaten og så rømmen. :)
Til 6 personer trenger du:

1 kj karbonadedeig
tacokrydder (oppskriften finner du HER)
1,5-2 dl tacosaus (oppskriften finner du HER)
8 store tacolomper
100 g revet gulost

grønn salat
rømme
guacamole (oppskriften finner du HER)

Sett stekeovnen på 215 grader.
Legg bakepapir i bunnen av en springform, som er like stor i diameter som lompene.

Brun kjøttdeigen godt i smør eller olje. Tilsett tacokrydder og evt. litt vann. La det hele putre et par minutter.
Rør inn tacosaus.
Legg lomper og kjøttsaus lagvis i springformen. Begynn med en lompe og avslutt med sausen.
Strø over gulost og sett formen i stekeovnen.
Gratiner tacokaken i ca 20 minutter eller til osten begynner å få litt farge.
Skjær tacokaken i stykker og server sammen med grønn salat, rømme og guacamole.
Kos deg! :)

2 kommentarer:

  1. Denne må prøves. Så kjempegod ut!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det! Lykke til!

      Hilsen
      Svetlana :)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...