lørdag 16. februar 2013

Tomat- og hvitløksuppe med posjerte egg


Dette er kanskje ingen lørdagsrett, men for oss hvitløkselskere er den helt topp selv på en lørdag! :)
Suppen er litt tykkere enn tradisjonell tomatsuppe og ligner mer på tomatgryte. Til tross for masse hvitløk har den likevel en fyldig og god tomatsmak. Posjerte egg er bare supergodt i tomatsuppe. Prøv du også!
Til 4 trenger du:

15 hvitløksfedd, hakkede
olivenolje
2 bokser flådde tomater av god kvalitet (du kan gjerne flå tomater selv hvis du har tid)
5-6 soltørkede tomater, finhakkede
2 ss tomatpure
en god neve hakket bladpersille
1 l grønnsaksbuljong
salt og pepper
4 egg
2 skiver fint brød

Varm opp olje i en kjele og stek hvitløken et par minutter på lav varme.
Tilsett tomater, tomatpure, persille og buljong.
Kok opp og la suppen småkoke i 15 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Knekk eggene i suppen og la dem trekke i ca 10 minutter. Du trenger ikke å lage virvler i suppen for at eggene skal holde seg samlet. Suppen er litt tykk og det gjør at egget ikke vil flyte ut så mye.
I mellomtiden rister du brødskivene og skjærer dem i to på skrå. Legg hver brødtrekant i bunnen av en suppetallerken.
Ta opp eggene med en hulsleiv og legg dem på brødskivene.
Hell suppen forsiktig over.
Server straks! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...