tirsdag 19. februar 2013

Yorkshire pudding


Yorkshire pudding er en velkjent og tradisjonell britisk rett som ofte blir servert som tilbehør til kjøtt og saus. Puddingen er oppkalt etter Yorkshire som er det største grevskapet i England selvom det er uvisst om retten stammer fra Yorkshire. Vi hadde Yorksgire pudding som tilbehør til suppe og det var veldig godt. Ungene elsket puddingen fordi den ligner på pannekaker i smaken. Yorkshire pudding er egentlig en pannekakerører stekt i ovnen. Så enkelt er det. :)
Til 12 puddinger trenger du:

4 store egg
3,5 dl H-melk
1/2 ts salt
3 dl hvetemel

rapsolje
non-stick muffinsform til 12 muffinser

Bland egg, melk, salt og hvetemel med mikser til du har en klumpfri røre. La røren hvile på kjøkkenbenken i 30 minutter.

Ha ca 1 ts rapsolje i hver muffinsform og smør godt bunnen og sidene.
Sett formen øverst i ovnen og sett ovnen på 220 grader.
Ta formen ut av ovnen når temperaturen har nådd 220 grader. Nå må du jobbe raskt.
Fyll formene ca 3/4 fulle. Har du litt røre til overs kan du fint fylle på formene.
Sett formen øverst eller nest øverst i ovnen. Den øverste rillen i min ovn er for nærme toppen av ovnen, så jeg må sette formen et hakk ned. Puddingen hever noe enormt og da er det en fordel at den har litt plass.
Stek puddingene i ca 20 minutter. Pass på på slutten slik at de ikke blir brent.
Ikke bli skuffet når du ser at puddingene faller sammen etter å ha tatt dem ut av ovnen. Slik skal det være.
Kos deg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...