onsdag 27. mars 2013

Årets påskemuffins


Det ble påskemuffins i år også. Gjett om ungene var fornøyde. :) Jeg har valgt å bruke samme oppskrift som ifjor, som jeg har lånt av Buddy Valastro. Disse muffinsene er bare knallgode! Forskjellen fra ifjor er kremen. Denne gangen hadde jeg kremost i smørkremen. Kremosten gjorde kremen mykere og luftigere og lettere på smak. Som pynt brukte jeg farget kokos, sjokoladestrøssel og marsipangodter. Inspirasjonen til dette fikk jeg fra Dansukker.
Oppskriften er til 14 muffinser (vanlig størrelse):

1-1/4 kopp hvetemel
3/4 kopp romtemperert smør
3/4 kopp sukker
1,5 ts bakepulver
1/4 ts salt
1/4 kopp romtemperert lettmelk
1/4 kopp romtemperert buttermilk ( du kan bruke skumma kulturmelk eller lettmelk tilsatt 1 ts sitronsaft)
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeessens
1 stort egg
1 eggehvite
*1 kopp=250 ml

Krem:

150 g romtemperert smør
150 g kremost, naturell eller med ananas/mandarin
ca 2 dl melis
2 dråper gul pastafarge fra Wilton eller ca 1/2 flaske gul konditorfarge

Pynt:

2 dl kokosmasse
noen dråper gul pastafarge eller gul konditorfarge
sjokoladedråper
nonstop

Start med pynten.
Sett stekeovnen på 50 grader.
Bland pastafarge/konditorfarge med vann i en bolle og ha i kokosmasse.
Rør til kokosmassen har blitt gul.
Sil og hell kokosmassen på et bakepapirkledt stekebrett.
La kokosmassen tørke i ovnen mens du lager muffinsrøre, men følg med slik at kokosen ikke blir altfor tørr.

Sett ovnen på 180 grader.
Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt i en bolle.
Rør sammen melk, skumma kulturmelk og vaniljeekstrakt i en annen bolle.
Pisk sammen smør og sukker med mikser på medium hastighet i ca 2-3 minutter. Skrap smørmassen ned fra sidene.
Skru ned hastigheten til lav og tilsett egget. Øk hastigheten til medium og pisk til alt er godt blandet. Skrap massen ned fra sidene. Gjenta prosessen med eggehvite.
Tilsett det tørre og det våte om hverandre. Start og avslutt med det tørre. Pisk på medium hastighet og skrap deigen ned fra sidene innimellom. Etter å ha hatt i resten av det tørre, pisk raskt til melet er blandet inn, ikke mer. Deigen skal ikke være jevn og glatt.
Fyll muffinsformene 3/4 fulle. Bruk gjerne muffinsbrett. Ikke ha i for mye deig, da vil muffinsene bli høyere i midten enn på sidene.
Stek midt i ovnen i 20-25 minutter. Sjekk med kakepinne eller tannpirker om de er gjennomstekt. Pinnen skal være helt tørr.
Avkjøl.

Pisk sammen smør, kremost og melis til en klumpefri krem.
Tilsett pastafarge/konditorfarge og rør godt.

Smør et godt lag med krem over muffinsene.
Dypp dem forsiktig i kokosmassen.
Lag øyne av for eksempel sjokoladedråper og nebb eller munn av knust nonstop. :)

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...