torsdag 7. mars 2013

Biffgryte med appelsiner

 
Dette er en rett som er perfekt å lage om vinteren når butikkene bugner av appelsiner og klementiner. Appelsiner kan brukes til så mye: du kan presse saft, hakke og ha dem i fruktsalat, lage kaker, dessert, saus - masse muligheter! Det går også an å bruke appelsiner i middagsretter. Kylling i appelsinsaus er en klassiker, men idag vil jeg friste med en biffgryte med appelsiner. Dette er en utrolig enkel, men smakfull og fagerik rett som du kan lage på 20 minutter.
Til 4 trenger du:
 
1 stor appelsin
2 ss soyasaus med redusert saltinnhold
2 hvitløksfedd, hakket
 
800 g strimlet storfekjøtt
1 ss potetmel
rapsolje til steking
salt og pepper
 
1 stor appelsin
2 vårløk, i skiver
 
ris
 
Kok ris etter anvisning på pakken.
 
Bland revet skall og saft av 1 appelsin sammen med soyasaus og hvitløk i en bolle.
 
Rør kjøtt og potetmel sammen og stek i olje, ca 5 minutter.
Tilsett appelsinsaus og la kjøttet småkoke under lokk i 8-10 minutter.
Smak til med salt og pepper.
 
Skrell den andre appelsinen med en tynn og skarp kniv. Del appelsinen i båter ved å skjære mellom hinnene. Skjær båtene i terninger.
Strø vårløken og appelsinterningene over gryta rett før servering.
Server sammen med ris, godt brød og grønn salat. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...