tirsdag 19. mars 2013

Chop Suey med svinekjøtt


Idag står en av barnas favoritter på menyen, og det er selvfølgelig nudler. De forventer fortsatt små pakker med nudler som man heller varmt vann over når jeg sier at vi skal ha nudler til middag, men de har sluttet å rynke på nesene og lage misfornøyde lyder. Skal vi ha nudler til middag, så må det være ordentlige greier. :)
Chop suey er en kinesisk rett som ble oppfunnet av kinesere i USA. Det finnes mange forskjellige oppskrifter på chop suey og her har jeg laget en variant med svinekjøtt. Svinekjøtt kan fint erstattes med biff eller kylling.
Til 4 trenger du:

250 g eggnudler, jeg brukte fullkorn denne gangen

250 ml kyllingbuljong
3 ss soyasaus med lavt saltinnhold
2 ss honning
1 krm pepper
2 ss maisenna
nøytral olje til steking
400-500 g svinekjøtt, i strimler
1 gul løk, i skiver
1 rød paprika, i skiver
200-250 g aromasopp
1 ss revet frisk ingefær
en boks bambusskudd (200-250 g netto), i strimler

Kok nudler etter anvisning på pakken.

Bland sammen buljong, soyasaus, honning og pepper i en bolle.
Rør ut maisenna i et par ss av buljongblandingen.

Varm opp olje i en stekepanne. Brun kjøttet godt og legg på et fat.
Ha i litt mer olje i stekepannen og stek løk, paprika, sopp og ingefær på middels varme i 2-3 minutter.
Tilsett buljongen og kok opp. La det koke under omrøring i 2-3 minutter.
Ha i maisenna og kjøtt og la alt koke et par minutter til sausen har tyknet litt.
Tilsett bambusskudd til slutt.

Bland sausen sammen med nudlene og server! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...