lørdag 9. mars 2013

Coq au vin


Coq au vin er en tradisjonell fransk gryte og betyr "hane i vin". Hane er ikke akkurat det enkleste å få tak, men det går helt fint å erstatte den med høne eller kylling. Du skal i utgangpunktet bruke rødvin, men det er ingen must. Hvitvin går også helt fint. Gryten tar ca 2,5 timer å lage og passer best å lage en dag du har god tid. :)
Til 4 trenger du:

1,3-1,5 kg hel kylling
5 ss hvetemel
salt og pepper
olivenolje
150 g bacon, i terninger eller strimler
1 gul løk, hakket
2 gulrøtter, hakket
2 purreløk, hakket
250 g hele sjalottløk, store kan skjæres i to
4 hvitløksfedd, hakket
2 hele rosmarinstilker
2 hele timianstilker
2 laurbærblader
1 dl cognac
1 flaske god fransk rødvin
2 ss honning
1 dl kyllingbuljong

250 g aromasopp, i tykke skiver

Del kyllingen i 8-10 biter, avhengig av hvor stor kyllingen er.
Ha hvetemel på et fat. Vend kyllingen inn i melet. Krydre med salt og pepper.
Varm opp olivenolje i en stor gryte og brun kyllingbitene. Legg kyllingbitene på et fat.

Stek baconet i stekefettet til det begynner å bli brunt og sprøtt.
Tilsett grønnsakene og urtene og litt mer olje. Stek alt sammen i ca 5 minutter. Rør om av og til.

Tilsett cognac og la det koke i 2-3 minutter under omrøring.
Ha i rødvin og kok opp.
Tilsett honning og rør til den har smeltet.

Ha i kyllingbitene og la gryten småkoke i 10 minutter.
Ha i buljong og la gryten småkoke under lokk i ca 1 time.

Varm opp olivenolje i en stekepanne og brun soppen godt.
Krydre med salt og pepper.

Server coq au vin sammen med den stekte soppen og evt. poteter. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...