søndag 10. mars 2013

Fine rundstykker til kveldsmat


Disse nydelige rundstykkene bakte jeg en kveld for å skjemme bort mine to flinke svømmere. De er alltid supersultne når de kommer hjem fra trening og da er det ekstra hyggelig å servere rykende varme rundstykker. Jeg trodde det ville bli nok til både kveldsmat og frokost, men neida. Det var bare noen få igjen etter at alle fire hadde spist. Med andre ord, de var kjempegode! :)
Til ca 24-26 rundstykker trenger du:

50 g gjær
7 dl vann
50 g smør
1 stort egg
1 ts salt
1 ts sukker
200 g siktet rug
800 g hvetemel

1 sammenvispet egg eller olje til pensling
sesamfrø eller andre frø til pynt (kan sløyfes)

Smuldre gjæren i bakebollen.
Varm opp vannet sammen med smøret i en kjele til det er fingervarmt. Det gjør ikke noe om smøret ikke smelter helt.
Ha smørvannet i bakebollen.
Pisk egget lett sammen og ha i.
Tilsett resten av ingrediensene og elt godt til du har en glatt og smidig deig.
Dekk bollen med plast og la deigen heve i 30 minutter.
Ta deigen på et lettmelet bakeunderlag og del i 24-26 emner som du triller til boller.
Legg bollene på bakepapirkledte stekeplater, dekk til med et kjøkkenhåndkle og etterhev i 20 minutter.
Pensle rundstykkene med egg eller olje og dryss frø over.
Stek rundstykkene ved 225 grader på nederste rille i ca 30 minutter eller på varmluft 205 grader.
Avkjøl på rist.
God søndag! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...