torsdag 14. mars 2013

Gordon's chili con carne


Her har du Gordon Ramsay's smakfulle variant av chili con carne. Han bruker grytebiter istedenfor kjøttdeig, noe jeg synes er helt ok siden jeg prøver å spise mindre ferdigkvernet kjøtt og kjøtt generelt. Har du ikke grytebiter eller om du helst vil bruke kjøttdeig, så er det helt greit! Denne retten er ikke for sterk, heller ikke for pysete, så jeg tør å si at den vil passe for hele familien. Mine barn likte retten veldig godt til tross for bønner. :)
Til 4 trenger du:

1 ss hvetemel
1 ts paprikapulver
1 ss cayennepepper
1 ts cuminfrø
300 g storfekjøtt, i mindre biter
olje til steking
2 mellomstore røde løk, hakket
3 hvitløksfedd, hakket
2 røde chilier, hakket
1 grønn chili, hakket
40 ml rødvinseddik
1/2 flaske god rødvin
1 ss tomatpure
1/2 boks hermetiske tomater
4 dl buljong
20 g mørk sjokolade, 70% kakao
1 boks kidneybønner

Koriandersaus:

2 dl creme fraiche
en stor håndfull frisk koriander, hakket
salt og pepper

basmatiris

Bland sammen hvetemel, paprikapulver, cayennepeppper og cuminfrø. Vend inn kjøttbitene i krydderblandingen.
Ha litt olje i en stor stekepanne eller gryte og brun kjøttet. Gjør gjerne det i flere omganger for å unngå at kjøttet blir kokt istedenfor stekt. Sett til side.
Stek løk, hvitløk og chili i litt olje. Tilsett rødvinseddik og la det boble litt.
Ha i rødvin og la det koke til alkoholen har fordampet.
Tilsett tomatpure og kok videre i 2 minutter.
Ha i tomater og la gryten koke i 8-10 minutter til væskemengden har blitt halvert.
Tilsett buljong og kjøttbitene og la gryten putre under lokk i ca 1,5 time.
Rør inn sjokolade og bønner.
Smak til med salt om nødvendig.

Bland sammen creme fraiche og koriander og smak til med salt og pepper.

Server chili con carne sammen med ris og saus. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...