onsdag 6. mars 2013

Kveite med eggesmør og søtpotetmos


Denne retten fikk jeg servert av min mann da jeg kom hjem fra jobben og det var fantastisk deilig. Alle smakene passet kjempefint sammen, spesielt eggesmøret. Det smakte nydelig sammen med fisken og søtpotetmosen, og var veldig godt i seg selv. Jeg kunne ha spist bare det på brød. :) Prøv du også!
Til 4 trenger du:

4 kveiteskiver
smør til steking
salt og pepper

Søtpotetmos:

2 store søtpoteter
6 store poteter
2 hvitløksfedd
salt og pepper
en håndfull revet parmesan

Eggesmør:

200 g smør
4 hardkokte egg
hakket gressløk

Start med å lage søtpotetmos. Skrell potetene og skjær i biter.
Kok potetene til de er møre, ca 20 minutter.
Ta vare på ca ett glass kokevann og hell av resten.
Mos potetene og spe med kokevannet. Pass på at mosen ikke blir for tynn. Det er bedre å tilsette litt mer vann etter at du har tatt i parmesan.
Press hvitløken og ha i mosen.
Smak til med salt og pepper.
Rør inn parmesan.

Krydre fisken med salt og pepper på begge sider og stek i smør til den er gjennomstekt.

Del eggene med en eggedeler både på langs og tvers. Alternativt kan du hakke dem med en kniv.
Smelt smøret i en kjele. Tilsett eggene og masse gressløk.

Anrett søtpotetmos og kveite på tallerkener og øs godt med eggesmør over. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...