fredag 1. mars 2013

Lene's gresskarkake


Nå har jeg heldigvis ikke så mye gresskar igjen i fryseren, men jeg har fortsatt masse bær og jeg gleder meg til å lage pai og desserter i ukene som kommer. Ukens kake er en herlig gresskarkake med mandler, tørkede frukt og deilige krydder. Kaken er fantastisk god til kaffe eller te. Den er også kjempefin å fryse. Skjær kaken i skiver og legg i fryseposer, så tiner den raskere hvis du plutselig får lyst på noe godt. :)
Oppskriften kommer fra Lenes oppskrifter og er til 1 stor 2-liters brødform:

1 dl rapsolje
2 egg
2/3 dl vann
1/3 dl flytende honning
3 dl avkjølt gresskarmos, oppskriften finner du HER
5 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 ts natron
1/2 ts salt
1/2 ts revet muskatnøtt
1 ts kanel
 4 1/2 dl sukker
1 dl hakkede mandler
1/2 dl rosiner
1/2 dl hakket, tørket aprikos

Sett stekeovnen på 180 grader.
Legg bakepapir i brødformen.
Bland sammen olje, sammenvispet egg, vann, honning og gresskar i en bolle.
Bland hvetemel, bakepulver, natron, salt, muskat, kanel og sukker i en stor bolle.
Hell det våte over det tørre og rør sammen til alt er helt gjennomfuktet.
Bland til slutt i mandler, rosiner og aprikos.
Hell røra i formen.
Stek kaken nederst i ovnen i 1 time og 40 minutter.
Dekk kaken med bakepapir hvis den begynner å bli veldig mørk på toppen.
Sjekk om kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.
Avkjøl kaken i formen på rist.
Kaken holder seg godt hvis du oppbevarer den i kjøleskapet, gjerne innpakket i plast.
God helg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...