tirsdag 26. mars 2013

Lyr med lun potetsalat og spinat


Dette var mitt første møte med lyr. Aldeles nydelig fisk! Lyr hører til torskefamilien og lever langs kysten av Sørlandet og Vestlandet. Lyr er perfekt til fiskekaker, fiskeboller og fiskepudding siden fiskekjøttet binder væske godt. Jeg fikk tak i noen veldig fine fileter og valgte å steke dem i stekeovnen fordi jeg var veldig nysgjerrig på smaken og ville ikke ødelegge den ved å kverne fiskekjøttet og blande med mye annet rart. Det var et riktig valg. Lyr er veldig fin å steke, både i stekeovn og i stekepanne og kan anbefales på det varmeste.
Til 4 trenger du:

ca 1 kg lyrfilet
salt og pepper
litt olivenolje

Potetsalat:

15 amandinepoteter
smør til steking
1 gul løk eller 2 sjalottløk, i tynne skiver
1 ts sennepsfrø (kan sløyfes)
en håndfull hakket frisk persille
2 ss saltinnlagte kapers, skylles godt i vann
sitronsaft

250 g spinat
1/2 purre, kun det hvite
smør til steking
salt og pepper

Sett stekeovnen på 160 grader.
Ha litt olivenolje i bunnen av en ildfast form og legg fisken i formen.
Krydre med salt og pepper.
Stek fisken i ca 20 minutter eller til den er gjennomstekt.

Kok potetene i godtsaltet vann.
Skjær dem i store skiver.
Stek løken i litt smør til den er myk.
Bland poteter, løk, sennepsfrø, persille og kapers i en serveringsbolle.
Smak til med sitronsaft.

Stek purre i smør til den er myk.
Ha i spinat og stek raskt til den nesten har falt sammen.
Smak til med salt og pepper.

Server lyr sammen med potetsalat og spinat. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...