onsdag 13. mars 2013

Pasta con le Sarde - siciliansk pasta med sardiner


Dette er en veldig god pastarett komponert av Giorgio Locatelli - en italiensk kokk med lidenskap for Sicilia. Siciliansk mat skiller seg litt fra det tradisjonelle italienske kjøkken siden maten og Sicilia generelt fortsatt bærer preg av arabisk kultur. Denne pastaretten er ingen uttak. Her bruker kokken litt safran i pastasausen slik at sardinsmaken blir fremhevet uten at du kjenner så mye safransmak, kun et lite hint. Virkelig godt!
Til 4 trenger du:
 
100 g loff
olivenolje
1 middelsstor løk, hakket
6 ansjosfileter i olje
50 ml god hvitvin, helst fra Sicilia
2 ss hakkede soltørkede tomater eller 1 1/2 ss tomatpure
2 bokser sardiner i olje
30 g sultanas (rosiner)
30 g pinjekjerner
en klype safran
1 ts fennikelfrø, bløtlagt i vann i minst 2 timer
salt og pepper
 
400 g bucatini elelr linguine eller spaghetti
 
Kok pasta etter anvisning på pakken.
 
Skjær loff i skiver og riv i biter. Kjør loffbitene i en blender til du har fine smuler.
Stek loffsmulene i en tørr stekepanne på middels varme til de begynner å bli gyllenbrune. Sett til side.
 
Varm opp olivenolje i en stekepanne og tilsett løk. Stek på lav varme til løken er myk.
Ha i ansjosfileter og rør til de har smeltet.
Tilsett vin og la alt koke til alkoholen har fordampet.
Mos tomatene i en blender og tilsett i stekepannen. Alternativt kan du bruke tomatpure. Kok opp.
Tilsett evt. litt pastavann hvis sausen virker for tørr.
Ha i sardiner, rosiner, pinjekjerner, safran og fennikelfrø.Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig slik at du ikke knuser sardinene.
La sausen småkoke i 10 minutter.
 
Bland den nykokte pastaen sammen med sausen. Tilsett litt mer pastavann hvis nødvendig.
Fordel pastaen på 4 pastafat og strø over stekte brødsmuler.
Server straks! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...