tirsdag 5. mars 2013

Pastinakksuppe


Pastinakk er min favorittrotgrønnsakk. Den ligner veldig på persillerot men er mildere og søtere på smak. Jeg bruker pastinakk på samme måte som andre rotgrønnsaker: i supper, gryter, stekt i stekepanne eller i ovn sammen med andre grønnsaker.
Idag vil jeg friste med en velsmakende og lett pastinakksuppe. Suppen tar ca 20 minutter å lage inkludert skrelling. :)
Til 4 middagsporsjoner eller 8 forretter trenger du:

600 g pastinakker, i terninger
400 g poteter, i terninger
1 l grønnsaksbuljong
1-2 dl matfløte
salt og pepper

Kok opp buljong og ha i pastinakker og poteter. La grønnsakene koke til de er møre, ca 10 minutter.
Mos suppen med en stavmikser e.l. til den er glatt og fin.
Spe med matfløte til suppen har en kremete konsistens, men pass på at den ikke blir for tynn.
Kok opp suppen på nytt og smak til med salt og pepper.
Server sammen med godt brød. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...