søndag 24. mars 2013

Prinsessekake


Duften av fersk og deilig gjærbakst er en fantastisk start på påskeferie! Og hva kan bli bedre enn myke, søte boller med vaniljekrem? Her har du en oppskrift på verdens beste prinsessekake. :)
Til en kake trenger du:

25 gram gjær
2,5 dl lunken H-melk
75 gram sukker
1 ts  salt
1 ts kardemomme
500 g hvetemel
1 egg
75 gram mykt smør i terninger

vaniljekrem (oppskriften finner du HER)

sammenvispet egg til pensling

Melisglasur:

melis
sitronsaft

Ha alle ingredienser unntatt smøret i en bolle og elt i ca 8-10 minutter til deigen er smidig og slipper kantene. Tilsett smør i terninger, og elt i ca 10 minutter til. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen.
Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, ca 1 time.

Smør en springform, ca 24-26 cm i diameter med smør.
Del deigen i to. Den ene biten skal være større enn det andre. Kjevle ut den minste biten til en rund leiv slik at den er stor nok til å kle innsiden av formen, både bunnen og sidene. Klem deigen godt inn i formen.
Smør et tynt lag med vaniljekrem i bunnen.
 
Kjevle ut den andre deigbiten til et rektangel, ca 20 x 30 cm.
Smør vaniljekrem utover.
Rull leiven sammen fra langsiden. Det er viktig å rulle tett for da vil bollene henge bedre sammen. Skjær rullen i ca 2 cm tykke skiver og legg dem pent i formen med snittflaten opp.

Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la kaken etterheve i ca 30-40 minutter.
 
Pensle med egg før steking.
Har du vaniljekrem igjen kan du legge ca 1 ts krem i midten av hver bolle.

Stek kaken nederst i ovnen ved 200 grader i ca 40 minutter.
Avkjøl på rist.

Lag melisglasur ved å røre melis sammen med sitronsaft eller vann. Jeg synes at melisglasur smaker bedre med sitronsaft for da blir den ikke så altfor søt.
Pynt kaken med glasur.
 
God søndag! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...