lørdag 2. mars 2013

Ramsay's kylling curry


Her har du Gordon Ramsay's herlige variant av kylling curry. Curry betyr gryterett og trenger ikke nødvendigvis å inneholde krydderet karri. Denne retten har en god blanding av indiske krydder, ingefær og chili uten at rettet er for sterk som gjør at den passer fint for hele familien. Retten tar ca 1 time å lage.
Til 4 trenger du:

6 store modne tomater
1 løk, finhakket
4 ss olje
3 cm fersk ingefær, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
2-3 grønne chilier, finhakket (la frøene være med hvis du ønsker en sterk rett)
2 ts tørket koriander
2 ts kumin
1 ts gurkemeie
1 ts garam masala
4 store kyllinglår, delt i to
2 ss matyoghurt
1 lime
en liten bunt koriander, hakket

Lag et snitt i hver tomat med en skarp kniv. Legg tomatene i en glassbolle.
Hell over kokende vann og la dem trekke i ca 30 sekunder. Hell av vannet. Avkjøl litt.
Ta av tomatskinnet, del tomatene i to og klem ut saften. Skrap ut frøene.
Grovhakk tomatkjøttet.

Ha olje i en stekepanne og stek løken på middels varme i ca 10 minutter.
Tilsett ingefær, hvitløk og chili og rør alt godt sammen.
Tilsett krydder og stek videre et par minutter. Rør om av og til.
Krydre litt med salt og pepper.
Ha i 1 dl vann og tomatene. Kok opp og la retten småkoke i 10 minutter.
Legg kyllingbitene i sausen, rør forsiktig og la det småkoke under lokk i 30-40 minutter. Rør om av og til.
Rør inn yoghurt.
Smak til med limesaft.
Dryss over koriander rett før servering.
Server kylling curry sammen med ris, naanbrød og agurksalat. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...