søndag 31. mars 2013

Rundstykker med spelt og durumhvete


Nå er det søndag igjen og det er min bakedag til tross for påskeferie. Vi må jo ha brød og det er nå jeg har tid til å bake det. Det er lov å kose seg litt ekstra i ferier og idag blir det rundstykker istedet for brød. Deilig!
Til ca 24 rundstykker trenger du:

50 g gjær
5 dl lunkent vann
1 dl lunken melk eller appelsinjuice
2 ss olivenolje
2 ts salt
1 ts sukker
3 dl durumhvete
ca 12 dl siktet spelt

Smuldre gjæren i bakebollen og tilsett resten av ingrediensene.
Elt til du har en glatt deig, men ikke elt for lenge ellers blir deigen veldig bløt pga speltmelet.
Dekk bollen med plast og la den heve i 40 minutter.
Ha deigen på et melet bakeunderlag og del i 24 emner som du triller ti lrunde boller.
Sett rundstykkene på bakepapirkledte stekeplater og la dem etterheve under et kjøkkenhåndkle i ca 30 minutter.
Stek rundstykkene ved 225 grader (205 grader varmluft) i 15-20 minutter.
Avkjøl på rist.

God søndag! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...