mandag 25. mars 2013

Thailandsk curry med svinekjøtt og peanøtter


Denne gryteretten har vi allerede laget to ganger. Smaker kjempegodt og er veldig enkel å lage. Barna kommer garantert til å elske denne retten. Oppskriften kommer fra BBC GoodFood.
Til 4 trenger du:

nøytral olje til steking
en bunt vårløk, i skiver
en liten bunt frisk koriander, både stilker og blader
400 g svinekjøtt, i strimler
4 ss thailandsk rød curry paste
4 ss peanøttsmør, oppskriften finner du HER
1 ss brunt sukker
1 ss soyasaus
4 dl kokosmelk
2 dl vann
en boks babymais
saften av 1 lime
salt og pepper

ris

Hakk korianderstilkene og stek sammen med vårløk i litt olje i ca 1 minutt.
Ha i svinekjøtt og stek videre i 5 minutter.
Rør inn curry paste og peanøttsmør.
Ha i sukker, soyasaus, kokosmelk og 2 dl vann. Kok opp og la det småkoke i 15 minutter. Rør om av og til.
Ha i babymais og skru opp varmen. La retten småkoke i 3 minutter sli kat maisen blir gjennomvarm.
Smak til med limesaft og salt og pepper.
Server sammen med ris. :)

* Tips: retten er fin å fryse. Lag en stor porsjon og frys det som blir igjen etter middag, så har du en rask middag en dag du har dårlig tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...