torsdag 21. mars 2013

Vegetarisk linserett


Dette er en meget smakfull rett som kan serveres som den er, hvis du er opptatt av lavkarbo eller vegetarmat eller lei av pasta og ris og har rett og slett lyst på noe annerledes og godt. Retten metter godt alene, men kan også serveres som tilbehør til både kjøtt og fisk.
Til 4 trenger du:

olivenolje til steking
2 små løk, i skiver
2 hvitløksfedd, i skiver eller hakket
1 dl god rødvin
1 boks hakkede tomater
4 dl linser, bland gjerne flere typer
ca 4 dl vann
salt
en pakke aspargestopper, 110 g
en pakke sukkererter, 150 g

Varm opp olje i en stekepanne.
Stek løk og hvitløk på middels varme til løken er myk.
Ha i rødvin og kok opp. La det småkoke til alkoholen har fordampet.
Tilsett tomater og kok opp på nytt.
Tilsett linser og det meste av vannet. Ha i litt salt. La det småkoke til linsene er møre, ca 15-20 minutter. Spe med mer vann hvis nødvendig.

I mellomtiden koker du opp vann i en kjele. Ha i aspargestopper og la dem trekke i 2-3 minutter. Hell av vannet og skyll aspargesen i kaldt vann.
Varm opp litt olje i en stekepanne og stek aspargesen og sukkerertene raskt sammen.

Fordel linsene på 4 tallerkener og pynt med aspargestopper og sukkererter. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...