torsdag 11. april 2013

Alt-i-ett gryte med kylling, ris og broccoli


Dette er en veldig enkel alt-i-ett gryte med kylling som vil falle i smak hos hele familien. Kyllingen kan med fordel stekes dagen før hvis du er redd du vil få dårlig tid.
Til 4 trenger du:

4 kyllingfileter
olivenolje
salt og pepper

2 ss smør
2 hvitløksfedd, finhakket
1 gul løk, hakket
3 dl langkornet ris
1 ss tomatpure
1 broccoli, oppdelt i buketter
salt og pepper
6 dl kylling- eller grønnsaksbuljong
2 ss rømme eller creme fraiche
2 dl revet parmesan

Sett stekeovnen på 225 grader.
Ha litt olivenolje i en ildfast form.
Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og legg i formen.
Stek kyllingfiletene i ca 20 minutter eller til de er gjennomstekte.
Avkjøl litt før du skjærer dem i mindre biter.

Senk ovnstemperaturen til 200 grader.
Smelt smøret i en ildfast stekepanne/gryte hvis du har. Alternativt kan du bruke en vanlig stekepanne og helle retten i en ildfast form etterpå.
Stek hvitløk, løk, ris og tomatpure i smøret til løken er blank.
Rør inn kyllingbitene og broccoli.
Krydre med salt og pepper.
Bland buljong med rømme og hell over.
Rør inn halvparten av osten.
Dekk stekepannen med aluminiumsfolie eller legg på lokk og sett inn i ovnen i 20 minutter.

Ta av folien og strø over resten av osten.
Sett på grillfunksjon. Jeg brukte 250 grader. Gratiner retten til den har fått en gyldenbrun skorpe. Pass på - det blir fort brunt.

Server gryten sammen med grønn salat. :)

4 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...