fredag 12. april 2013

Blåbær- og bringebærterte


Det snør!!! Midt i april!!! Her sitter jeg og drømmer om sol og varme og fryser bare jeg ser ut av vinduet. Jeg savner sommer og da passer det veldig bra med en terte med smak av sommer. Denne terten er rett og slett nydelig. Du må ikke bruke blåbær og bringebær. Ta det du har eller liker. Godt blir det uansett!
Du trenger:

Tertedeig:

100 gr mykt smør
125 gr sukker
1 egg
250 gr hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker

Rør smør og sukker hvitt.
Rør i egget.
Sikt i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Bland godt. Jeg pleier å helle deigen over på et bakeunderlag og kna med hendene.
Kjevle ut en rund leiv som passer til en paiform, ca 26-28 cm i diameter. Trykk deigen godt ned i formen og oppover kantene.
Prikk deigen med en gaffel.
Legg aluminiumsfolie i formen og hell erter/bønner/ris i bunnen. Lag en remse av aluminiumsfolie og kle kanten av formen.
Forstek bunnen midt i ovnen ved 160 grader i ca 30 minutter.
Fjern folie og erter.

Fyll:

100 g blåbær
150 g bringebær
5 egg
150 g sukker
4,5 dl kremfløte
1 vaniljestang

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både stangen og frøene i fløten og kok opp i en kjele. Avkjøl litt.

Ta opp vaniljestangen og rør fløten inn i eggedosisen, litt etter litt.
Vend inn bærene til slutt.
Hell fyllet i formen.

Stek terten midt i ovnen ved 150 grader i ca 1 time eller til fyllet har stivnet.
Avkjøl før servering.

Terten kan spises som den er eller sammen med vaniljeis eller pisket krem.

God helg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...