onsdag 3. april 2013

Cannelloni med spinat og ricotta

 
Idag kan jeg friste med en nydelig vegetarisk rett, som jeg har lånt av Jamie Oliver. Cannelloni med spinat og ricotta er så godt at du garantert ikke kommer til å savne kjøtt. Mine barn er vanligvis ikke så begeistret for spinat, men denne retten gikk ned på høykant. Den hvite sausen som du heller på toppen består kun av creme fraiche, ansjos og parmesan - genialt! Jeg kan ikke huske sist jeg laget den tradisjonelle varianten med smør, mel og melk. Jamie's saus er mye friskere på smak og er mye lettere i konsistensen og dermed ikke så mektig. Retten tar ca 1 time å lage og kan virkelig anbefales.
Til 4 trenger du:
 
2 ss smør
2-3 ss olivenolje
2 hvitløksfedd, i tynne skiver
en stor neve frisk oregano
1 krm revet muskat
500 g spinat
en neve frisk basilikum, både stilker og blader, stilkene hakkes
2 bokser hakkede hermetiske tomater
4 dl vann
salt og pepper
en klype sukker
500 g ricotta
en neve revet parmesan
 
ca 20 cannellonirør

Hvit saus:

5 dl creme fraiche
3-4 ansjosfileter, finhakket
2 never revet parmesan
salt og pepper

en neve revet parmesan
200 g mozzarella, i biter (kan erstattes med parmesan)

Finn frem en stor stekepanne som tåler stekeovn. Har du ikke en slik stekepanne, kan du bruke en hvilken som helst annen ildfast form.
Sett stekepanna på høy varme og ha i smør, olivenolje, ett hvitløksfedd, oregano og muskat.
Så fort smøret har smeltet tilsetter du spinat og steker under omrøring i ca 5 minutter.
Ta opp spinaten og legg på et fat.

Ha litt mer olivenolje i stekepanna og ha i det andre hvitløksfeddet, basilikumstilker, tomater og vann. Kok opp, krydre med litt salt, pepper og sukker og la sausen småkoke i 10 minutter.
Tilsett basilikumblader når sausen er ferdig.
Hell sausen i formen hvis du ikke bruker en stekepanne som tåler stekeovn.

Finhakk spinaten og bland sammen med ricotta og parmesan.
Fyll blandingen i en sprøytepose. Har du ikke en sprøytepose kan du bruke en frysepose e.l. og klippe av et lite hjørne etter at du har fylt posen med fyllet.

Fyll cannellonirør med fyllet. Det kan hende du kommer til å trenger flere eller færre rør. Det avhenger av størrelsen på rørene. Fyll rørene helt fulle.
Legg de fylte rørene tett inntil hverandre oppå tomatsausen.

Bland sammen creme fraiche, ansjo, parmesan og smak til med salt og pepper.
Smør sausen over cannelloniene.
Ringle over litt olivenolje og dryss over parmesan og mozzarella. Mozzarella kan fint erstattes med en neve parmesan.

Gratiner retten midt i ovnen ved 200 grader i ca 30-35 minutter.

Kos deg! :)

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...