mandag 8. april 2013

Hvitløksuppe med bruschetta


Denne suppen er ivhertfall ikke for hvitløkspyser! Lag suppen en kveld du vet du skal være hjemme siden den inneholder så mye hvitløk at du risikerer å skremme bort andre mennesker. Det positive er at den vil sannsynligvis skremme bort mange basiller også, noe som er veldig greit i disse influensatider. Suppen er kjempegod og smaker egentlig ikke så mye hvitløk. Anbefaler til alle som liker hvitløk!
Oppskriften kommer fra Tareq Taylor og er til 4:

2 ss smør
4 hele hvitløk, bruk gjerne fersk hvitløk for å spare tid på skrelling
ett lite spisskål, ca 300 g, finsnittet
4-5 poteter, gjerne amandine, i små biter
1 dl matfløte
1 l buljong (jeg brukte grønnsaksbuljong)
1/2-7 ts tørket eller 1 kvist frisk timian

Bruschetta:

4 store skiver lyst brød eller lyse rundstykker delt i to
olivenolje
4-5 store tomater eller 10-12 cherrytomater
bladpersille
salt

Smelt smøret i en stekepanne og stek hvitløken på svak varme til den er helt myk, ca 10 minutter.
Tilsett spisskål og poteter og fres et par minutter.
Tilsett fløte, buljong og timian og la suppen koke til potetene er myke.
Ta opp timiankvisten og kjør suppen i en blender. Den behøver ikke å bli helt glatt.
Hell suppen tilbake i kjelen og varm opp før servering.

Stek brødskivene eller rundstykkene i olivenolje til de er gyllenbrune og sprø.
Hakk tomater og bland sammen med persille. Ringle over litt olivenolje og strø på salt.

Fordel tomatblandingen på brødskivene/rundstykkene og server sammen med suppen. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...