onsdag 17. april 2013

Kjøttboller i tomatsaus


Kjøttboller er uten tvil barnas favoritt. Sammen med spaghetti blir dette en innertier!
Til 4-6 trenger du:

1 kg kjøttdeig eller karbonadedeig
salt
pepper
1 krm kanel
ca 1 dl matfløte

olivenolje
140 g bacon, i strimler
2 gulrøtter, i små terninger
2 sjalottløk, finhakket
2 selleristilker, finhakket
4 hvitløksfedd, finhakket
1 dl rødvin
2 bokser hermetiske tomater
2 dl vann
salt og pepper
1 ts oregano
litt chiliflak eller cayennepepper
frisk basilikum, hakket

Arbeid saltet godt inn i kjøttdeigen. Krydre med pepper og kanel.
Tilsett fløte og bland alt godt sammen til du har en fin og saftig farse.

Stek baconet i olje i en stor stekepanne eller gryte til det er sprøtt. Ta opp og legg på et fat.
Stek gulrøtter, løk, selleri og hvitløk i noen minutter.
Tilsett rødvin og la det putre et par minutter.
Ha i tomater og vann og kok opp.
Krydre med salt, pepper, oregano og litt chiliflak.

Lag små boller av kjøttfarsen og legg i sausen.
La alt småkoke i 15-20 minutter.
Strø over basilikum rett før servering.
Server med nykokt pasta. :)

2 kommentarer:

  1. Ser nydelig ut :) Er det noe man kan bytte ut vinen med?

    SvarSlett
  2. Takk :-) Du kan sløyfe vinen. :)

    Hilsen
    Svetlana :-)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...