mandag 29. april 2013

Kyllingwok med sursøt saus


Dagens middag er en rett tilberedt av familiens yngste kokker. Det er kjempekoselig å se små hender jobbe på kjøkkenet og høre dem skryte av maten etterpå. Dette var nemlig verdens beste middag hittil. :))))
Til 4 trenger du:

4 kyllingfileter, i strimler
1 rød paprika, i strimler
1 grønn paprika, i strimler
olje til steking
1 ts finhakket ingefær
1 ts finhakket frisk chili
4 ss bønnespirer
5-6 ss frisk ananas i biter
salt og pepper

6 ss sukker
6 ss soyasaus, gjerne med redusert saltinnhold
4 ss eddik
2 ss tomatpure
1 dl kyllingbuljong
1 ss maisenna

ris eller nudler

Varm opp olje i en wokpanne eller jerngryte.
Start med å steke kyllingkjøttet og brun det raskt ved høy temperatur.
Krydre med salt og pepper.
Ha i paprika, ingefær og chili og la det surre til paprikaen er nesten mør.
Tilsett bønnespirer og ananas til slutt.
Rør i sukker, soyasaus, eddik, tomatpure og buljong.Varm raskt opp og la sausen tykne med maisenna utrørt i litt kaldt vann.
Server retten sammen med ris eller nudler. Vi hadde selvfølgelig nudler til. ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...