tirsdag 30. april 2013

Laks med pesto, pasta og appelsingulrøtter


Dette er en virkelig god rett som du til og med kan servere til gjester. Retten tar ca 20 minutter å lage og da kan du lage den selv på en travel hverdag. Oppskriften fant jeg på Aperitif for mange år siden, men har forandret litt på den siden. Anbefales!
Til 4 trenger du:

4 laksefileter
4 toppede ss pesto

1 gul løk, i tynne skiver
olje
2 1/2 dl god appelsinjuice
4 gulrøtter, i tynne skiver
1 hvitløksfedd, finhakket
salt og pepper

tagliatelle eller annen lang pasta, gjerne fersk

Sett stekeovnen på 200 grader.
Ha litt olje i en ildfast form. Legg laksefiletene i formen.
Smør pesto over laksefiletene og stek midt i ovnen i ca 12 minutter eller til de er gjennomstekt.

Stek løken i olje et par minutter.
Tilsett appelsinjuice og kok et par minutter til.
Ha i gulrøttene og kok til de er møre og juicen har kokt inn til det halve. Bruk høy varme.
Rør inn hvitløk og smak til med salt og pepper.

Server laks sammen med appelsingulrøtter og nykokt pasta. :)

4 kommentarer:

  1. Laks med pesto er fantastisk godt!:) Jeg pleier å ha hjemmelaget potetmos ved siden av. Men det meste funker:) Atter en gang ett godt forslag. klem Cecilie

    SvarSlett
    Svar
    1. Potetmos er kjempegodt til laks! Pesto passer egentlig til det meste. Genialt!

      Klem til deg også :-)
      Svetlana

      Slett
  2. Takk, Nina :-)
    Alltid hyggelig å lese dine kommentarer.

    Klem
    Svetlana :-)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...