mandag 1. april 2013

Ostefylt kyllingfilet med parmaskinke og aspargesrisotto


Påskeferien er snart over og imorgen er det jobb og skole igjen. Vi har hatt en fantastisk påskeferie i Spania med knallsol og varmegrader. Det ble både soling og bading i bassenget, litt shopping, sykkelturer og svømmetrening for de minste. Vi var nemlig på treningsleir med Moss svømmeklubb. Jeg har dessverre ikke tatt med meg noen ideer eller inspirasjon til nye matretter hjem. Vi fikk liksom aldri noe annerledes og som var så godt at jeg kunne tenke meg å lage det hjemme, men det var utrolig deilig å få slippe å planlegge middag i en uke, rydde og vaske opp. Det beste av alt var vel å ikke måtte noe som helst. Vi kunne stå opp når vi ville og gjøre som vi ville, bortsett fra de små som måtte trene 2 timer på morgenen og 2 timer på kvelden. Det var ordentlig kjipt å lande i Rygge på lørdag og kjenne minusgrader! Synes virkelig vi har fortjent en ordentlig varm og fin vår og sommer etter den lange og kalde vinteren. :)
Dagens rett er kyllingfilet fylt med kremost og surret i parmaskinke sammen med aspargesrisotto - en fin avslutning på påskeferien! Denne retten er veldig fin å servere til gjester og er meget enkel å lage. Anbefales!
Til 4 trenger du:

4 kyllingfileter
salt og pepper
100 g kremost (ta den du liker best, naturell eller med smak)
8 parmaskinkeskiver

Krydre kyllingfileter med litt salt og pepper.
Skjær en dyp lomme i midten av hver kyllingfilet. Pass på at du ikke skjærer helt gjennom.
Fyll lommene med kremost og surr to parmaskinkeskiver rundt hver kyllingfilet.
Stek kyllingfiletene ved 225 grader i 20-25 minutter.

Aspargesrisotto:

1 pakke aspargestopper, 150 g

olivenolje
3 sjalottløk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
400 gram risottoris, for eksempel arborio
1 dl tørr hvitvin
1 l grønnsaksbuljong
3 ss smør
100 gram revet parmesan
salt og pepper

Kok opp vann i en kjele og tilsett litt salt.
Ha i aspargesen og la den trekke i 2-3 minutter. Legg aspargesen i iskaldt vann. Avkjøl litt og tørk med kjøkkenpapir.
Skjær den tykkeste delen på aspargesen i små biter.

Stek løk i litt olivenolje i en stor stekepanne i ca 3 minutter.
Tilsett hvitløk og stek videre i 2 minutter.
Tilsett risen og stek i 1-2 minutter til den er gjennomtrukket av oljen.
Tilsett vinen og stek videre under konstant omrøring til alkoholen er fordampet. Det merker du hvis du lukter på risen: får du et hardt alkoholslag i nesa betyr det at det er for tidlig, men hvis du kjenner en behagelig vinlukt går du til neste steg.
Tilsett buljongen, en øse av gangen, og rør til all væsken nesten er absorbert. Dette vil ta ca 15-20 minutter. Det er viktig å ikke ha for høy varme, for da vil buljongen fordampe for fort og risen vil forbli hard. Har du for lav varme, blir risen overkokt og grøtete.
Ta stekepannen av varmen. Rør i smør og parmesan.
Smak til med salt og pepper.
Tilsett aspargesen og rør forsiktig rundt. Spar gjerne noen topper til pynt.

Legg opp aspargesrisotto og kyllingfiletene på serveringsfat og server! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...