onsdag 22. mai 2013

Bakte poteter med 4 x kryddersmør

 
Jeg er ikke så glad i kokte poteter. Stekte, gratinerte eller potetmos er godt synes jeg, men jeg har forkjærlighet for bakte poteter. Min store favoritt er bakte poteter med kremost med krydder og skinke. Simpelt, men godt.
Denne gangen skulle vi ha grillmat til middag og det passet fint med bakte poteter til. Kryddersmør er jo supergodt til bakte poteter og grillmat, så jeg bestemte meg for å lage det kvelden i forveien. Det var ikke aktuelt å kjøpe ferdig kryddersmør!!! Jeg lager selv for da vet jeg hva som er i det. :) Det blir også billigere. Da var det bare å kjøre på Meny og kjøpe Røros smør. Jeg synes Røros smør er noe av det bedre på smak, men er det noe annet smør du liker bedre, så er det bare å bruke det. Jeg nøyet meg ikke med en type kryddersmør heller og laget fire - tenkte det var greit når jeg først var i gang. Blir det noe smør igjen er det bare å fryse det. Jeg endte opp med tomatsmør, paprikasmør, dillsmør og hvitløksmør med persille. Alle fire smakte kjempegodt, men det var selvfølgelig hvitløksmøret som fikk flest stemmer hos oss. :)
Til 4 trenger du:
 
4 mellomstore poteter
olivenolje
havsalt
 
Sett stekeovnen på 225 grader.
Vask og tørk potetene.
Legg dem i en ildfast form og pensle med olivenolje. Dryss over godt med salt.
Skjær et kryss i hver potet for å unngå at dem skal sprekke.
Ikke pakk potetene i aluminiumsfolie. Det vil bare forlenge steketiden og skallet blir ikke like fint og sprøtt.
Bak potetene midt i ovnen i 50-60 minutter. Stikk en tynn kniv i midten av krysset for å kjenne om potetene er møre før du tar dem ut av ovnen.
 
Tomatsmør:
125 g romtemperert smør
1 toppet ts tomatpure
1-2 soltørkede tomater, finhakkede

Paprikasmør:
125 g romtemperert smør
ca 2 cm bred bit grønn paprika, finhakket
ca 2 cm bred bir rød paprika, finhakket
ca 1/2 ts paprikapulver (smak på smøret og tilsett evt. litt mer paprikapulver)

Dillsmør:
125 g romtemperert smør
1-2 ss hakket frisk dill

Hvitløksmør:
125 g romtemperert smør
1-2 hvitløksfedd, pressede
1-2 ss hakket frisk persille

Det er viktig at smøret er mykt når du skal lage kryddersmør. La det ligge på kjøkkenbenken et par timer i forveien.
Bland smøret med krydder. Jeg synes at det er enklere å blande det med hendene. Anbefaler da å bruke gummihansker.
Riv av en bit plastfolie og fordel smøret over folien i form av en pølse. Rull smørpølsen i folien og stram ved å tvinne endene. Jo bedre du tvinner, desto tettere blir rullen.
La rullen stivne i kjøleskapet før servering.
Skjær smøret i skiver og server! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...