fredag 10. mai 2013

Blåbærterte med vaniljekrem

 
Jeg gleder meg til sommeren: varmen, sola, ferie, jordbær, bringebær og blåbær. I år skal jeg lage masse syltetøy igjen og fryse masse bær. Det er så deilig å kunne bake kaker og lage dessert med gode, norske bær på vinteren og drømme om sommeren.
Ukens kake er en herlig blåbærterte, bestilt av husets unge herrer. Jeg hadde en boks med blåbær igjen i fryseren, så det passet jo fint. :)
Du trenger:
 
100 g mykt smør
125 g sukker
1 egg
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker

vaniljekrem, oppskriften finner du HER, du kommer til å trenger halve mengden (det er en fordel å lage litt tykkere krem)

400 g blåbær, friske eller frosne

melis

Bruker du frosne bær, tiner du dem i kjøleskapet over natten eller i romtemperatur rett før du skal lage terte.
 
Sett stekeovnen på 200 grader.
Rør smør og sukker hvitt.
Rør i egget.
Sikt i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Bland godt. Jeg pleier å helle deigen over på et bakeunderlag og kna med hendene. 
Kjevle ut deigen en rund leiv som passer til en paiform, eller kakeform. Bruk gjerne en form med avtagbar bunn. Trykk deigen godt ned i formen og oppover kantene.
Lag en remse av aluminiumsfolie og fest langs med kanten.
Stek bunnen i ca 25 minutter, eller til den er pent gyllen.
Avkjøl på rist.

Fyll vaniljekrem i bunnen, nesten helt opp til kanten.
Fyll terten med blåbær.
Sikt melis over bærene rett før servering.

*Tips: bruker du utenlandske blåbær som er litt matte i fargen, kan du smelte litt eplegele og pensle bærene etter at du har lagt dem i terten. Da blir dem fine og blanke. :)

God helg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...