onsdag 1. mai 2013

Fargerik kyllingsalat


I dag blir det en helt vanlig dag hjemme hos oss. Husvask og brødbaking står på listen og når det er gjort skal vi nyte resten av fridagen. Forhåpentligvis får vi se sola etter hvert og det blir litt mer fristende å gå en tur eller sykle litt.
I dag blir det en deilig og fargerik kyllingsalat til middag. Det er mine barn som inspirerte meg til å lage denne retten. De laget nemlig en slik salat på skolekjøkkenet for noen uker siden. Jeg tror jeg brukte ca en halvtime på å lage denne og det var morsomt både å anrette og spise etterpå. En slik salat kan du lage på en hverdag eller til en venninnegjeng på besøk. Veldig enkelt og veldig godt!
Til 4 trenger du:

3-4 kyllingfileter
smør
salt og pepper
Cajunkrydder

400 g kort pasta
olivenolje

grønn salat
3 hardkokte egg, delt i båter
6 reddiker, i skiver
1 oransj paprika, i strimler
5 tomater, i båter
1/2 agurk, i biter
1 boks mais

Dressing:

creme fraiche
frisk timian
litt hvit balsamico

Smelt litt smør i en stekepanne og stek kyllingfiletene på høy/middels varme til de er gjennomstekt.
Krydre med salt, pepper og Cajun underveis.
La kyllingfiletene hvile lit før du skjærer dem i skiver.

Kok pasta etter anvisning på pakken.
Ringle over litt god olivenolje og hell i en serveringsbolle.

Anrett grønn salat på et stort fat og legg kylling, egg, reddiker, paprika, tomater, agurk og mais hver for seg på fatet.

Rør sammen creme fraiche og timianblader. Smak til med litt hvit balsamico. Har ingen eksakte mengder her. Smak deg frem.

Sett pastabollen, kyllingsalaten og dressingen på bordet og la alle forsyne seg selv.
Ha en fin fridag! :)

4 kommentarer:

  1. Kjempefin ;) Så godt ut ;) Vil følge bloggen din.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Ruben!
      Velkommen som følger! Hyggelig :-)

      Hilsen
      Svetlana :-)

      Slett
  2. Svar
    1. Takk takk, Nina! :-) Veldig koselig. :-)

      Klem
      Svetlana :-)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...