lørdag 11. mai 2013

Fyldig hvitløksuppe med mandler og appelsiner


På en så kald og trist dag som dette passer det fint med en varm og fyldig suppe med spennende smaker. Oppskriften lånte jeg av Jamie Oliver som jeg virkelig kan skryte av. Appelsiner i suppen tenkte jeg? Jaja, jeg må jo prøve. Det smakte kjempegodt! Prøv du også! :)
Til 4 trenger du:

3 store hele hvitløk
1 hvit eller gul løk, finhakket
olivenolje
3 dl kremfløte
1,2 l grønnsaksbuljong
5-6 loffskiver
2 ss sherryeddik eller hvitvinseddik
200 g skåldede mandler*
salt og pepper
3 appelsiner, i biter
en neve frisk koriander

*Skålder du mandlene selv, må du riste dem noen minutter i ovnen ved 150 grader.

Sett stekeovnen på 180 grader.
Del hvitløkene i båter, men la skallet sitte på. Ha hvitløksbåtene i en ildfast form, ringle over litt olivenolje og stek i ovnen i ca 30 minutter.

I mellomtiden steker du løken i olivenolje i en stor kjele. Bruk lav varme og stek i ca 10 minutter.
Tilsett fløte og buljong, kok opp og la det småkoke i 10 minutter.

Ta hvitløken ut av ovnen, avkjøl litt før du klemmer ut innmaten i suppen. Rør godt.

Bryt loggskivene i biter og ha i suppen.
Tilsett eddik og la suppen småkoke i 5 minutter.

Hell suppen i foodprocessor eller blender, tilsett mandler og kjør til suppen er glatt og fin.
Reguler konsistensen enten med mer loff eller mer buljong.
Smak til med salt og pepper.

Hell suppen tilbake i kjelen og varm opp på nytt.
Fordel suppen i serveringsboller og pynt med appelsinbiter og koriander.
Drypp litt olivenolje over og server! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...