onsdag 8. mai 2013

Glasert kyllingbryst med linser


I dag var det planlagt grilling i hagen, men værgudene syntes ikke noe om det, så det ble regn istedenfor knallsol som vi hadde håpet på. Det lovet jo godt i går! :) Jaja, da får vi grille en annen dag. Forhåpentligvis blir det ikke lenge til, men man vet jo aldri i dette landet her. Da blir det glasert kyllingbryst og linser til middag. Linser inngår i mitt lavkarboprosjekt, og er helt ok å spise. Blander du linser sammen med for eksempel tomater og litt forskjellige krydder, blir det kjempegodt. Linser holder også godt på metthetsfølelsen.
Til 4 trenger du:

olivenolje
1 gul løk, finhakket
2-3 hvitløksfedd, finhakket
1 ts garam masala
1 ts sterk karri
1/2 ts knuste kardemommefrø (kan sløyfes)
250 g linser
5 dl vann
1 boks skinnfrie tomater
salt og pepper
sitronsaft

4 kyllingbryst
salt og pepper
olivenolje
2 dl Marsala eller god, halvtørr hvitvin
2 dl kyllingbuljong

Ha litt olivenolje i en kjele og stek løk og hvitløk til løken er blank.
Ha i krydder og rør godt.
Tilsett linser og vann og la linsene småkoke i 20 minutter.
Grovhakk tomater og ha i kjelen på slutten av koketiden for at de skal bli gjennomvarme.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Mens linsene koker begynner du med kyllingbryst.
Krydre kyllingen med salt og pepper.
Varm opp olje i en stekepanne og stek kyllingbrystene på middels/ høy varme til de er gyldenbrune på begge sider, ca 10-12 minutter.
Tilsett Marsala og la det koke til vinen er nesten borte. Vend kyllingen i vinen mens den koker.
Tilsett kyllingbuljong og la det koke på høy varme til stekepannen er nesten tørr.
Snu kyllingen i det lille som er igjen i panna og ta av varmen.

Fordel linsene på 4 tallerkener og legg kyllingbryst på toppen.
Server straks! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...