torsdag 30. mai 2013

Gratinert squash


Gratinert squash er et veldig fint og smakfullt tilbehør til både kjøtt og fisk og er en god rett i seg selv. Jeg kunne spist kun squash til middag. :)
Til 4 (som tilbehør) trenger du:

2 squash, i tynne skiver
salt
1/3 glass soltørkede tomater i olje + ca 1/2 dl olje fra tomater
1 ss frisk oregano
1 ss hakket persille
2 sjalottløk, i tynne skiver
2,5 dl brødsmuler, oppskriften finner du HER
ca 200 g revet cheddar

Sett stkeovnen på 200 grader.

Strø squashskivene godt med salt og la dem ligge på en fjøl mens ovnen blir varm.
Kjør soltørkede tomater, olje, oregano og persille i en blender til du får en fin pesto. Spe evt. med mer olje hvis pestoen virker for tykk.
Tørk squashskivene med kjøkkenpapir og bland sammen med pestoen og sjalottløken i en bolle. Bruk gjerne slikkepott.
Fordel squashen utover en stor langpanne. Dekk til med aluminiumsfolie og sett inn i ovnen i 20 minutter.
I mellomtiden blander du sammen brødsmuler og cheddar i den samme bollen som du hadde squash og pesto i for å få med resten av pestoen.
Ta langpannen ut av ovnen, fjern folie og strø brødsmuler og ost over.
Gratiner i ovnen i 20 minutter.
Server! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...