søndag 12. mai 2013

Grove rundstykker med cottage cheese


Disse herlighetene bakte jeg til lunsj i dag. Jeg har aldri smakt på så myke, grove rundstykker før. Kjempegode var de også. Anbefales på det sterkeste!
Oppskriften lånte jeg fra Tine, men jeg forandret steketemperaturen og -tiden. Til ca 30 rundstykker trenger du:

ss smør
dl H-melk eller lettmelk              
50 g gjær
400 g cottage cheese, original eller lett
2 ts salt
1 l sammalt hvete, grov
1 l hvetemel              
 
1  sammenvispet egg
sesamfrø eller andre frø til pynt (kan sløyfes)
 
Ha smør og melk i en kjele og varm opp til melken er fingervarm. Det gjør ikke noe om smøret ikke har smeltet helt.
Tilsett cottage cheese og varm opp igjen til melken er fingervarm. Pass på. Nå blir det fort varmt.
Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett melkeblandingen og resten av ingrediensene.
Elt til du har en fin og ganske fast deig.
Dekk bollen med plast og la deigen heve i 45 minutter.
Ha deigen på et lettmelet bakeunderlag. Del deigen i ca 30 emner og trill til runde og glatte boller.
Sett bollene tett ved siden av hverandre i en stor langpanne dekket med bakepapir. Jeg fikk plass til 25 stykker. Til resten av rundstykkene brukte jeg en smurt brødform.
Dekk langpannen og brødformen med et håndkle og la rundstykkene etterheve i ca 40-45 minutter.
Pensle rundstykkene med sammenvispet egg og strø over frø.
Stek rundstykkene ved 225 grader (over- og undervarme) eller 205 grader varmluft i 16-20 minutter, eller til de er pent gyllenbrune på toppen.
Avkjøl på rist.
Rundstykkene smaker kjempegodt mens de ennå er litt lunkne. De er også veldig fine å fryse.
 
God søndag! :)

2 kommentarer:

  1. Skal bake til en hjemmedag på skolen. (9.kl.) Lurte på om det er forskjell på langpanne og vanlig steikeplate? Kan ikke så mye om baking skjønner du =)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei og beklager sent svar!
      Du kan fint bake disse på en stekeplate.

      Lykke til!

      Hilsen
      Svetlana :-)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...