torsdag 2. mai 2013

Laksefilet med quinoasalat og fetaost

 
Jeg elsker enkle og raske middager og som i tillegg er sunne, fargerike og spennende. Dagens middag er en rett jeg er veldig fornøyd med. Quinosalaten er så god at du nesten ikke trenger fisk eller kjøtt ved siden av. Anbefales!
Til 2 trenger du:
 
4 laksefileter
olivenolje
salt og hvit pepper
1/2 chili, finhakket
1 cm ingefærrot, revet
sitron- eller limesaft
noen stilker frisk timian
 
Sett stekeovnen på 200 grader.
Ha litt olivenolje i en ildfast form. Legg fisken i formen.
Krydre med salt og pepper.
Strø over chili og smør revet ingefær forsiktig over.
Drypp litt sitron- eller limesaft over fisken.
Legg noen timianstilker over og rundt fisken til slutt.
Stek midt i ovnen i ca 12 minutter eller til fisken er gjennomstekt.
 
Quinoasalat:
 
2 dl quinoa
5 dl grønnsaksbuljong
1 stor sjalottløk eller 2 små vårløk, i skiver
10 cherrytomater, delt i to
 
Dressing:
 
1/2 ss balsamico
1 ss olivenolje
salt og pepper
 
frisk basilikum, hakket
 
ca 100 g fetaost, i terninger
 
balsamico til servering
 
Kok quinoa i buljongen i 15 minutter. Hell evt. av overflødige væske.
Rør sammen ingrediensene til dressingen.
Bland løk og tomater med dressingen i en bolle.
Rør inn quinoa og basilikum.
Pynt med fetaostterninger på toppen.
 
Server laksefileter sammen med quinoasalat og balsamico. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...