søndag 5. mai 2013

Lavkarbobrød med valnøtter


Her kommer neste brødoppskrift i mitt lavkarboprosjekt. Brødet er godt på smak og inneholder bl.a. gresskarkjerner og valnøtter. Det er ganske likt brødet jeg bakte sist, men det smaker litt mer egg. Oppskriften fant jeg hos Charlottes verden.
Til ett brød trenger du:

40 g linfrø
25 g gresskarkjerner
25 g solsikkekjerner
6 valnøtter
30 g fiberhusk
30 g kruskakli
4 egg
1/2 beger creme fraiche (ikke lett)
3 ss olivenolje
2 ts bakepulver
1 ts salt

Sett stekeovnen på 180 grader.
Kle en liten brødform med bakepapir.

Mal linfrø, gresskarkjerner, solsikkekjerner og valnøtter til fint mel.
Bland sammen med fiberhusk og kruskakli.

Rør sammen egg, creme fraiche og olje i en bolle.
Tilsett melblandingen.
Rør inn bakepulver og salt til slutt.

Hell røren i brødformen og glatt til med en slikkepott.
Stek brødet nederst i ovnen i 55 minutter.

Avkjøl helt på rist før du evt. skjærer det i skiver og legger i fryseren.
God søndag! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...