tirsdag 14. mai 2013

Pannacotta med friske bær til 17. mai

 
Lurer du på hva slags dessert du skal lage til 17. mai? Da har jeg et godt forslag: pannacotta med friske bær. Du lager pannacotta kvelden før og pynter med friske bær rett før servering. Superenkelt og lekkert!
Til 4-6 porsjoner trenger du:
 
2 gelatinplater
1 vaniljestang

175 gram lettrømme
150 gram mascarpone eller Philadelphia
2 dl kremfløte
1 dl sukker eller sukrin
saften av 1 lime

blåbær, bringebær, jordbær til pynt

Legg gelatinplater i kaldt vann.
Skrap ut frøene av vaniljestangen.
Visp sammen rømme og mascarpone/Philadelphia til du har en klumpfri masse. Rør i fløte og sukker. Varm opp massen over et vannbad. Rør hele tiden.
Rør i vaniljefrøene. Tilsett gelatinen og rør til massen er varm, men ikke koker.
Press limesaft og ha i.
Fordel pannacottaen i 4-6 dessertglass. Avkjøl litt før du setter dem i kjøleskapet. La pannacottaen stå og stivne i kjøleskapet i minst 4-6 timer, helst over natten.
 
Vask og rens bærene. Skjær jordbær i mindre biter. Legg bærene pent på toppen av pannacottaen rett før servering.
Kos deg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...