torsdag 23. mai 2013

Potetpiroger med kålfyll

 
Disse pirogene er myke og gode, og minner nesten litt om gjærdeigpiroger. Fyllet kan varieres etter hva du har i skapet. Alt går. Her har jeg laget en vegetarisk variant med enkelt kålfyll.
Til 4 middagsporsjoner (ca 24 stk) trenger du:
 
850 g poteter
160 g smør
2 egg
ca 500 g hvetemel
salt
 
500 g kål, strimlet
salt
olje til steking
1 stor gul løk, finhakket
salt og pepper
 
sammenvispet egg til pensling

Kok poteter med skallet på til de er møre.

I mellomtiden salter du den strimlede kålen og klemmer den godt sammen.
Ha olje i en stor stekepanne og stek løken til den er blank.
Ha i kålen, krydre med salt og pepper og stek alt sammen i ca 15 minutter.

Skrell potetene og mos dem sammen med smøret.
Tilsett egg, mel og litt salt.
Kna deigen på et godt melet bakeunderlag. Virker deigen for løs er det bare å tilsette mer mel.

Sett stekeovnen på 200 grader.
Kjevle ut deigen. Den skal ikke være for tynn, heller ikke for tykk.
Del deigen i kvadrater, ca 8 x 8 cm. Størrelsen er egentlig ikke så viktig her, bare de er noenlunde like.
Legg en stor spiseskje med fyll i midten av hvert kvadrat, klem alle kantene godt sammen på midten og form til piroger. Du vil bli overrasket over hvor lett denne deigen er å jobbe med.

Legg pirogene på bakepapirkledte stekeplater og pensle med egg.
Stek midt i ovnen i ca 30 minutter eller til de er pent gyllenbrune.

Server gjerne pirogene sammen med en grønn salat.
Ketchup og litt sterk tomatsaus er også lov! :)

2 kommentarer:

  1. De så gode ut :) God helg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk takk, Nina! God helg til deg også!

      Klem
      Svetlana :-)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...